BODE-SCIENCE-COMPETENCE


Aktuális
Sterillium - A kézfertőtlenítőszer, mely 1965 óta hű társunk
Büszkék vagyunk arra, hogy a Sterillium, a világ első alkoholos kézfertőtlenítőjének kifejlesztése egy magyar származású szívsebész professzor, Kalmár Péter nevéhez fűződik.
10 éves a HARTMANN tudományos kutató központja
10 év alkalmazott tudomány a fertőzések megelőzése és az infekciókontroll területén
KITÁR® Kórházi Infekciókontroll TÁmogató Rendszer
KITÁR a kórházi infekciókontroll támogató rendszer.

Kézhigiéné lépésről lépésre


A megfelelő kézhigiéné önmagában nem jelent megoldást a kórházi fertőzések teljes kiiktatására, de elengedhetetlen a számuk csökkenéséhez.
A HARTMANN Kézhigiéné lépésről lépésre programja az alapoktól kiindulva veszi fel a harcot a kórházi ellátással összefüggő fertőzések ellen.
 
 
Néha a legegyszerűbb dolgok azok, amelyek átütő változást hoznak. A kezek a csírák, kórokozók első számú hordozói és átadói a kórházi környezetben, így nyilvánvaló, hogy azok tisztaságát biztosítani kell. Sajnos ez közel sem olyan egyszerű, ezért a HARTMANN megalkotta és kifejlesztette a „Kézhigiéné lépésről lépésre” programját.
 
A kiindulási pont a kórházi ellátással összefüggő fertőzések (HAI) számának. A ECDC felmérése alapján Európában évente 4.1 millió páciens fertőződik meg kórházi kezelése során. A megfelelő kézhigiéné önmagában nem jelent megoldást a kórházi fertőzések teljes kiiktatására, de bizonyosan és jelentősen hozzájárul a számuk csökkenéséhez.
 
A megfelelő kézhigiéné megteremtéséhez az eszközök adottak. A HARTMANN Sterillium® termékei több, mint 50 éve kínálnak hatékony és bőrbarát megoldást a mindennapos kézfertőtlenítésre. Azonban a megfelelő termék kiválasztása nem elegendő: a rendszeres használatukról is meg kell bizonyosodni
A Kézhigiéné lépésről lépésre a kórházi fertőzések (HAI) problémájára lett kifejlesztve, megalkotva a megfelelő kézhigiénés protokollokat és azok alkalmazásának mérhetőségét az adott kórházban.
 
A WHO ajánlása alapján a kézhigiéné 5 kulcs komponensből áll, amelyeket a „Kézhigiéné lépésről lépésre” program tartalmaz: oktatás és értékelés, visszacsatolás, emlékeztetők a munkahelyen és végül talán a legfontosabb, a rendszer szintű változás.
 
A HARTMANN Kézhigiéné lépésről lépésre programja alapvetően három fő részből áll: felszerelés, képzés és klinikai gyakorlat.
Ahhoz, hogy javaslatot tegyünk egy probléma megoldására először meg kell értenünk azt és annak okát. Ennek megfelelően a HARTMANN minden esetben a kórházzal való konzultációval és egy helyzetelemzéssel kezd (status analysis quo), mind a teljes kórházra kiterjedően, mind külön-külön az egyes osztályokon.
 
Ez a folyamat az együttműködésről szól, arról, hogy megértsük és közelebb kerüljünk az adott intézmény aktuális helyzetéhez, hogy rávilágítsunk, hol vannak hiányosságok és azokra gyakorlati megoldást javasoljunk.
 
A program a legmegfelelőbb Sterillium® termékek meghatározásával kezdődik – azonban az eszközök kiválasztása itt nem áll meg. A fertőtlenítőszerek elérését és használatát olyan egyszerűvé kell tenni az alkalmazottak számára amennyire csak lehet, tulajdonképpen megkerülhetetlennek kell lenniük. Így fontos a hozzáférhetőség, a feltűnőség és természetesen az egyszerű használat.
 
Miután az eszköz elérhetővé vált, megkezdődik az alkalmazottak képzése. Ehhez online és offline képzési rendszereket alkalmazunk, amelyek bemutatják a kézfertőtlenítési technikák legmegfelelőbb módját, amely magában foglalja a „kézfertőtlenítés 5 pillanatát”.
 
A megfelelő visszacsatolás biztosításához pedig kifejlesztésre került egy megfigyelő eszköz is – Observe App – amely képes mérni és értékelni, hogy az alkalmazottak milyen mértékben felelnek meg a protokollnak. Az eredmények kiértékelése után összehasonlításra kerülnek a kezdeti konzultációt követően mért eredményekkel, így biztosítva egy hiteles visszajelzést.
 
A folyamat elején egy kettős ellenőrzés történik. Ennek és használat megfigyelésének értékelése alapján a gyenge pontok kiszűrhetőek. A végeredmény egy összehasonlítható, teljes körűen ellenőrzött az adott kórház egyéni igényeire szabott kézhigiénés protokoll.
 
A Kézhigiéné lépésről lépésre 2016. április 1-jén került bevezetésre. Meggyőződésünk, hogy piacvezető termékeinkkel és mérhető eredményeket biztosító kézhigiénés programunkkal a kórházi ellátással összefüggő fertőzések számának csökkentésében együtt jelentős eredményeket érhetünk el.
 
 
 
 
Aktuális
Sterillium - A kézfertőtlenítőszer, mely 1965 óta hű társunk
Büszkék vagyunk arra, hogy a Sterillium, a világ első alkoholos kézfertőtlenítőjének kifejlesztése egy magyar származású szívsebész professzor, Kalmár Péter nevéhez fűződik.
10 éves a HARTMANN tudományos kutató központja
10 év alkalmazott tudomány a fertőzések megelőzése és az infekciókontroll területén
KITÁR® Kórházi Infekciókontroll TÁmogató Rendszer
KITÁR a kórházi infekciókontroll támogató rendszer.